Kadeti Košarkaškog kluba Tisa drugi su u Panon ligi. Uspeh, kako kaže trener ekipe Stefan Ratković, plod je velikih odricanja i marljivog rada, uprkos manjku novca koji godinama muči  klub.

 

– Srebro sija zlatnim sjajem. Iza nas su velika odricanja i požrtvovanja. Ova decu su imala i po dva treninga dnevno. Od jula do danas je to više od 350 treninga. Veliku zahvalnost dugujemo roditeljima i nastavnicima, rekao je trener Ratković.

I za narednu sezonu imaju očekivanja, ali kako je trener precizirao, ne u smislu rezultata na semaforu, već želje da se ponovi uspeh i dosegne spremnost.

Inače, u Panon ligi takmiče se sve vojvođanske ekipe, dok za narednu sezonu postoji zamisao da preraste u međunarodnu, tako što će se uključiti klubovi iz Mađarske i Rumunije. Nakon ove sezone prva je ekipa Akademika iz Srbobrana.

 

Leto radno

Iako je sezona završena, u KK Tisa nema odmora, jer, kako kažu, leto je period u kom se najviše napreduje. Nije isključena organizacija i ponekog turnira, pa će prema svemu sudeći, ovi mladići, uzrasta od 13 do 16 godina, njih 17, imati radno leto.

 

Finansije godinama koče košarkaše

 

Ono što klub muči, jesu finansije. Naime, seniorska ekipa je dve godine bila prvak letnje lige Košarkaškog saveza Vojvodine, ali, zbog nedostatka sredstava, nisu imali mogućnosti da se takmiče dalje. Menadžment kluba izveo je računicu i pokušaće da se sa tim problemom izbori, ali, nisu optimistični.

U KK Tisa trenira 15 seniora, kadeta, mlađih i starijih, ima 17, dok najmlađih košarkaša, uzrasta mlađi od 6 do 12 godina, ima 30.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име