Tim trenera koji je lane radio s učesnicima kampa
Tim trenera koji je lane radio s učesnicima kampa

Dva teniska terena s tvrdom podlogom, kakva je na US OPEN, kraj Tise u Bečeju nisu dočekala da na njima skakuće žuta teniska loptica, pa su preduzimljivi košarkaški entuzijasti postavili koševe i velika košarkaška lopta je privukla ljubitelje basketa.

Iskoristio je to vlasnik kikindske agencije „DATA Sport“ Danijel Tamaši i, evo, šesti put organizuje Letnji međunarodni košarkaški „Roda kamp“ za devojčice i dečake uzrasta od od osam do 18 godina.

-Bečej ima izvanredne uslove za više sportova, a mi smo se opredelili da iskoristimo košarkaške resurse. Ove godine će biti dve desetodnevne smene kampa, od 1. do 10. i od 15. do 24. jula, saznali smo od Danijela Tamašia.

Radiće se po programu prof. Dr Marka Stojanovića sa novosadskog Fakulteta za sport i fizičku kulturu. Pored dva treninga dnevno na četiri terena sa 10 koševa, biće organizovane i košarkaške radionice na engleskom jeziku. Smeštaj i ishrana su u neposrednoj blizini, gradska „oaza zelenila“ Goranski park se oslanja na košarkaške terene, kompleks otvorenih bazena je na stotinak metara, šetalište uz Tisu udaljeno je isto toliko s druge strane.

Valja primetiti da pomenuta agencija dva puta godišnje organizuje i međunarodne turnire imena „Roda kup“ za devojčice i dečake, na kojima se, popravilu, iz Srbije i zemalja okruženja okuplja više od 500 učesnika.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име