Još jedno, četvrto u kontinuitetu, prijatno trodnevno druženje basketaša kraj Tise u dva, banatskom i bačkom, Bečeja. Više od 600 devojčica i dečaka uzrasta od 10 do 17 godina iz 47 ekipa, 20 muških i 10 ženskih klubova, i tri ekipe veterana, pokazali su umeće ispod koševa.

Agilna kikindska Sportska agencija DATA u saradnji sa KSV i Vojvođanskim udruženjem košarkaških trenera oplemenila je atraktivnu manifestaciju seminarom za trenere, gde je predavač bio šef katedre za košarku na novosadskom Fakultetu za sport i fizičku kulturu prof. dr Marko Stojanović.

-Predivna slika u dva Bečeja. Mladi basketaši iz 14 klubova Srbije, po tri iz Rumunije i Slovenije, dva iz Crne Gore i jedanog iz Bosne i Hercegovine ne samo da su se takmičili u svojim uzrasnim kategodijama, nego su se međusobno družili, čak, stekli prijateljstva. Prof. dr Maro Stojanović je održao izvanredno predavanje na temu: Nove tendencije zagrevanja u košarci, gde su mu u praktičnom delu pomogli mladi košarkaši domaćina Bečeja. Sve je proteklo u očekivano dobroj atmosferi i najavljujemo novo druženje na letnjem košarkaškom kampu kraj Tise u Bečeju, rekao nam je vlasnik Sportske agencije DATA Danijel Tamaši.

Iako takmičarski rezultati na turniru nisu bili primarni, ipak valja apostrofirati one koji su pobedili u svojim uzrasnim kategorijama. Kod najmlađih, generaciji 2006. i 2005. godište, gde je nastupilo sedam ekipa, prvo mesto i pehar osvojili su predstavnici Škole košarke Miklavž iz Slovenije. U kategoriji 2004. godišta (4 ekipe) i 2003. godišta (7) najbolji su bili dečaci Naftagasa iz Elemira. Novobečejsko Jedinstvo je ugostilo dečake 2002. godišta (5 ekipa), ali na terenu nisu imali milosti i osvojili su prvo mesto. Dečaci KK Sveti Đorđe iz Žitišta bili su najuspešniji u dve kategorije, 2001. (6) i 2000. (4), a u kategoriji 1999. godišta (4) prvi su bili košarkaši novosadskog Danubiusa. Devojčice Košarkaškog kluba Atlete iz slovečančkog Celja vile su najuspešnije u uzrastu 2004. (3) i 2003. (3), dok su mlade Titeljanke, po običaju u Bečeju, pobedile u kategoriji 2001. godišta (4).

Najzad, veterani Bečeja su iskoristili prednost domaćeg terena i pobedili vršnjake slovenačkog Kalcita iz Kamnika i ovdašnjeg Šajkaša.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име