Zahvaljujući angažovanosti Vojvođanskog udruženja košarkaških trenera, Sportske agencije „DATA“ iz Kikinde i grada domaćina, Bečej će od 6. do 8. maja, ugostiti devojčice i dečake uzrasta od 10 do 16 godina na Međunarodnom košarkaškom turniru „Roda kup“.

Centar zbivanja biće „hram sportova“ kraj Tise na čijim terenima će se ispod obruča naći između 450 i 500 mladih „basketaša“ iz 23 kluba. Domaćih će biti 13, pet u ženskoj i osam u muškoj konkurenciji, a inostranih osam, sedam u muškoj i jedna u ženskoj konkurenciji.

-Od domaćih klubova svi su s vojvođanskog prostora, a iz inostranstva nam stižu po dva kluba iz Makedonije, Slovenije i Crne Gore, i po jedan iz Mađarske i Rumunije. Kako se igra u pet uzrasnih kategorija muške i dve kategorije ženske konkurenciji, na parketu ćemo videti ukupno 33 ekipe, 25 u muškoj i osam u ženskoj konkurenciji, saznali smo od vlasnika Sportske agencije „DATA“ Daniela Tanašia.

Takmičarski deo počinje u petak od 15 sati, sutradan će se poraniti već od 8 sati, a za 18.30 sati je zakazano svečano otvaranje turnira, a u nedelju se igra od 8 do 14.30 sati i onda sledi proglašenje plasmana po kategorijama i uručenje pehara pobednicima i medalja igračima tri prvoplasirane ekipe.

 Prateća aktivnost biće dve međunarodne utakmice Košarkaškog kluba Nizva iz Omana, koji se od 30. aprila do 11. maja pripremaju u Bečeju. U prvoj utakmici 6. maja od 20 sati sastaće se sa KK Budućnost iz Novog Sada, a sutradan od 19 sati igraće sa zrenjaninskim Proleterom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име