A községi képviselő-testület 53. ülésén sok vitát váltott ki az óbecsei Toplana Közvállalat új kölcsönfelvétele. Az ülés első három napirendi pontja – a kilenchavi költségvetési teljesítésről szóló határozat, az idei költségvetés harmadik módosítása és a községi ifjúsági tanács megalapítása –  vita nélkül került elfogadásra.

Milan Bokun, a Csak helyben képviselőcsoport tagja nem értett egyet a Toplana 43 millió dináros kölcsönfelvételével, szerinte a vállalat vezetése az eladósodással és a vagyonértékesítéssel nem tudja hosszú távon megoldani a gondokat. Mint elmondta: a Toplana a korábbi kölcsönnel együtt összesen 63 millió dinárral fog tartozni a bankoknak, pedig a kölcsön felvételének a feltételeit is alig volt képes teljesíteni. Ennek oka az, hogy a két kölcsön csaknem a felét teszi ki a vállalat tavalyi, 128 millió dináros jövedelmének. Bokun szerint a Toplana az évi 20 millió dináros községi költségvetési támogatás nélkül nem is vehetne fel banki kölcsönt.

Dejan Vuković, a Toplana igazgatója válaszában kitért arra, hogy a közvállalat a kölcsönnek köszöhetően jobban tud majd gazdálkodni, és a korábbi adósságait is rendszeresen fizeti, amit a kezesei – a Komunalac Közvállalat és a Vodokanal Közvállalat – alá is tudnak támasztani. Kiemelte: a mostani kölcsön 4,5 százalékos kamatlába jóval kedvezőbb a korábbi 6 százalékosnál, ráadásul az új kölcsön törlesztését csak a korábbi visszafizetése után kell megkezdenie a cégnek. A mostani kölcsönnel egyébként az újvidéki Srbijagas iránti tartozását fogja törleszteni a vállalat.

A fentiek mellett a kkt november 26-i ülésén a sportközpont eddigi megbízott igazgatóját,  Dejan Terzićet  kinevezték az intézmény igazgatójává.

 

 

Пројекат „У фокусу – Fókuszban“ подржава Министарство културе и информисања

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име