Sa jednog od sastanaka radne grupe | Arhiva
Sa jednog od sastanaka radne grupe | Arhiva

Nagyobb biztonság, vidékfejlesztés, a falun élő nők fejlesztése, a szociális szolgáltatások (elsősorban az egészségügy) javítása, az infrastruktúra fejlesztése, beleértve a közvilágítás és a kerékpárutak építését – ezek azok a stratégiai célok, amelyekre az elkövetkező időszakban nagyobb figyelmet kíván fordítani Óbecse község Nemi egyenjogúsági helyi akcióterv kidolgozásával megbízott munkacsoportja.

A szóban forgó dokumentum kidolgozásának az érdekében készült közvéleménykutatás szerint a községben élő nők nem érzik magukat biztonságban és a kisebb településeken nem elégedettek az egészségügyi szolgáltatásokkal – mondta el Biljana Maletin szakértő, aki részt vesz a Nemi egyenjogúsági helyi akcióterv kidolgozásában.

Biljana Maletin szakértő
Biljana Maletin szakértő

Az európai alapokmány tavaly év végi aláírásával Óbecse arról tett tanúbizonyságot, hogy a nemi egyenjogúságot olyan alapértéknek tekinti, amelyért kiáll és amelyre gondot fordít. Óbecse az első községek egyik lesz, amely ennek érdekében elkészíti a Nemi egyenjogúsági helyi akciótervet, ami várhatóan 2018 első felében kerül majd a községi képviselő-testület elé.

Az európai alapokmány nők és férfiak jogegyenlőségére vonatkozó rendelkezései a szerb alkotmányban is megtalálhatóak, de szerepelnek a büntetőtörvénykönyvben, a családi törvényben, a munkatörvényben, a választási törvényben, a diszkriminációt tiltó törvényben és a nemek közötti egyenjogúságról szóló törvényben is.

A nemek közötti egyenjogúság és diszkriminációellenesség mindenki alapvető joga, és minden demokratikus közösség számára alapvető fontosságú.

 

Medijski sadržaj je nastao u okviru projekta „A közpénz átlátható útja: Transparetni put javnog novca“ koji finansira Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije. Stavovi izneti u medijskom sadržaju nužno ne odražavaju stavove ministarstva

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име