Za prve dane septembra najavljivano svečano otvaranje pogona nemačkog „KWS“-a u Bečeju izostalo je zbog kiše koja je letos omela dinamiku radova. Taj je događaj, kako prenosi „Mađar so“, odložen za kraj novembra.

 

Uprkos tome, kako prenosi list, kukuruz se već prima, a stotinak sezonskih i toliko radnika zaposlenih na neodređeno počelo je rad. Podsetimo, tadašnji vršilac funkcije ministra privrede i ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave Igor Mirović i direktor kompanije „KWS“ za Srbiju Suad Kumbarić, u prisustvu predsednika opštine Vuka Radojevića, položili su 11. marta u industrijskoj zoni u Bečeju kamen temeljac fabrike za doradu semena nemačke kompanije.

– Investicija je vredna više od 40 miliona evra. Za nas, kao semensku kuću, ovo je prva grinfild investicija. Mi smo prva strana kuća koja je prepoznala da je Vojvodina pravo mesto za proizvodnju semena. Ukupan spoljno trgovinski bilans Srbije će ovim biti povećan, jer je od 70 do 80 odsto proizvodnje namenjen izvozu, što u regionu, države bivšeg Sovjetskog saveza, tako i Zapadne Evrope, izjavio je tada direktor Suad Kumbarić.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име