Tokom decembra i januara u OŠ „Josif Marinković“ realizovane su aktivnosti kako bi se deci, pre svega učenicima osnovne škole, omogućilo da kvalitetno provode slobodno vreme tokom zimskog raspusta.

Ideja za organizovanjem radionica potekla je iz činjenice da u Novom Bečeju gotovo i nema atraktivnih sadržaja koji mogu zadovoljiti potrebe dece osnovno školskog uzrasta. Tokom besplatnih kreativnih radionica deci je omogućeno da u skladu sa svojim potrebama učestvuju u likovnim aktivnostima, aktivnostima izrade nakita, stvaranju upotrebnih predmeta u dekupaž tehnici. Sportske radionice okupljaju kako dečake tako i devojčice koji mogu igrati košarku, fudbal, odbojku uz nadzor stručnog lica. Takođe, kupljeni su novi reketi i loptice za stoni tenis, te se deca mogu baviti i ovom aktivnošću. Muzičke radionice osmišljene su tako da razvijaju interesovanje dece prema muzici i umetnosti.

Vladimir Davidović, direktor škole kaže da je aktivnostima obuhvaćeno oko stotinak dece i da je veoma zadovoljan, jer škola nudi ove vrste aktivnosti za svu decu i sada kada je raspust završen.

– Ideja nam je bila da deci omogućimo kvalitetne sadržaje tokom zimskog raspusta, jer većina njih nema mogućnost da slobodno vreme provodi na način koji dolikuje deci osnovnoškolskog uzrasta. Iako smo planirali da projekat traje 2 meseca, radionice će se realizovati i u narednom periodu. Projektom smo obuhvatili tri vrste radionica: kreativne, sportske i muzičke, za svako dete po nešto. Tokom 2014.godine realizovali smo sličan projekat, za vreme letnjeg raspusta i analizirajući zadovoljstvo dece tokom učešća u vannastavnim aktivnostima, ali i roditelja, odlučili smo se da sprovedemo ovaj projekat, rekao je Davidović.

Osnovna škola „Josif Marinković“ sprovodi projekat u okviru programa Aktivan zimski raspust „Zima po meri dece“ u partnerstvu sa PAAD centrom za socio-kulturološke izuzetnosti i finansijsku podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име