Kako bi se povećalo učešće građana i građanki u procesima donošenja odluka, kao i informisanje građana o budžetskom procesu opština Bečej na inicijativu Bečejskog udruženja mladih i ove godine organizuje akciju „Budžet po meri građana: I ti se pitaš“.

Okrugli stolovi gde će građani mogu da direktno čelnicima opštine predstave svoje potrebe, a koje se mogu finansirati iz budžeta opštine i tiču se investicija, počinju u ponedeljak 20. novembra u Prvoj mesnoj zajednici u 17 sati, a potom istog dana u 19 sati u Drugoj mesnoj zajednici.

Predsednik opštine Bečej Vuk Radojević je rekao da će u ovom ciklusu za budžetske prioritete građana biti predviđeno najmanje 100 miliona dinara.

Za sredu 22. novembar zakazani su razgovori na temu budžeta za narednu godinu i građanskih prioriteta u Mesnoj zajednici Mileševo u 17 sati, a potom u Poljanici u 19 sati.

U ponedeljak 27. novembra predviđen je sastanak u mesnoj zajednici u Bačkom Gradištu u 17 sati, a u utorak 28. novembra u mesnoj zajednici u Radičeviću u 17 sati. U sredu 29. novembra sastanci su predviđeni prvo u Bačkom Petrovom Selu u 17 sati,  a potom u Trećoj mesnoj zajednici u 19 sati.

Glasanje za budžetske prioritete je predviđeno  tokom vikenda, u subotu 2. i 3. decembra, a prezentacija rezultata  u ponedeljak 4. decembra, dok je javna rasprava o budžetu zakazana za petak 8. decembar od 19 časova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име