Ekonomsko-trgovinska škola iz Kruševca biće domaćin narednog republičkog takmičenja ekonomskih škola iz predmeta osnovi ekonomije, jer je njihova maturantkinja Aleksandra Milojević minulog vikenda pobedila na takmičenju u Bečeju.

-Ponosna sam što je naša škola uspešno organizovala takmičenje na kojem je učešće uzelo 37 učenika ekonomskih škola u Srbiji i što ste pokazali veliko znanje iz oblasti osnovi ekonomije. S pravom očekujemo od vas da uskoro postanete priznati stručnjaci, koji će ovoj zemlji pomoći da se konačno počne razvijati i napredovati, rekla je prilikom svečanog zatvaranja takmičenja i uručenja priznanja najbljima direktorka Ekonomsko-trgovinske škole u Bečeju Gordana Kovačev.

Drugo mesto pripalo je Stevanu Matiću iz Ekonomske škole u Šapcu, a treća je bila Kristina Protić iz Ekonomske škole u Valjevu. Domaćin je bio ponosan na svoju predstavnicu Slobodanku Grozdanić, koja je osvojila peto mesto i time zadržala visok rejting na republičkom nivou.

-Drago mi je da sam uspešno nastavila tradiciju naše škole, koja je uvek u samom vrhu ovakvih takmičenja. Pripremala sam se kroz nastavu, a poslednjih mesec dana sam intezivno radila s profesorkom i van nastave. Plasmanom sam potvrdila znanje iz oblasti osnova ekonomije, ali najverovatnije neću studirati ekonomiju, jer planiram da upišem FON u Beogradu, rekla nam je pobednica atraktivnog takmičenja u Bečeju Aleksandra Milojević.

Troje prvoplasiranih je bilo „zatrpano“ brojnih nagradama, koje nisu mimoišle ni ostale učesnike. Svaka škola je dobila zahvalnicu, a učenici, bez obzira na plasman, vaučer u vrednosti 1200 evra po godini za školarinu na beogradskom Fakultetu za menadžment, ekonomiju i finansije.

Profesori i učenici Ekonomsko-trgovinske škole u Bečeju uspešno su organizovali takmičenje i bili dobri domaćini svojim gostima. Pokrovitelji su, kao i uvek, Zajednica ekonomskih škola u Srbiji i ministarstva kulture i prosvete. Ove godine je stigla podrška i šest visokoobrazobnih ustanova, ekonomskih fakulteta u Beogradu i Subotici, beogradskog Fakulteta za menadžment, ekonomiju i finansije, Univerziteta Singidunum, novosadskog Poljoprivrednog fakulteta – katedra za agroekonomiju i FIMK iz istog grada.

Pored takmičenja, mladi su se dva dana družili u Bečeju, upoznali s turističkim potencijalima našeg najvećeg potiskog grada i prisustvovali promocijama pomenutih fakulteta, koji su prezentirali mogućnosti upisa i daljeg školovanja.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име