Ivan Vojnović je bio najuspešniji u Debeljači, a iskustvom je doprineo i vodeći nove juniorske prvake Srbije
Ivan Vojnović je bio najuspešniji u Debeljači, a iskustvom je doprineo i vodeći nove juniorske prvake Srbije

Kuglaši Vojvodine iz Bačkog Gradišta savladali su Spartak u Debeljači rezultatom 5:3 (3.218:3.219) i sa nova dva boda izbili su na treće mesto Prve lige Srbije – grupa Vojvodina. Kako je ostalo još jedno kolo da se igra, Gradištanci imaju šanse da na toj poziciji ostanu.

Ali, neće to biti, baš, lako, jer će se, voljom žreba, sastati sa liderom Kordunom iz Kljajićeva.

-Kordun je već obezbedio titulu prvaka, bez obzira na ishod meča sa nama u subotu na novobečejskoj kuglani, i igraće naredne sezone u Super ligi Srbije. To nam daje nadu da neće igrati u najjačem sastavu, što bismo morali da iskoristimo i pobedimo ih. Ali, neće to ići glatko. Moraćemo da pružimo maksimalni učinak na stazama ako želimo, a želimo, sezonu da završimo na visokom trećem mestu, naglašava trener Vojvodine Milan Kaćanski.

Pobeda u Debeljači je ostvarena zahvaljujući čunju prednosti. Gotovo isto desilo se u 12. kolu protiv Jadrana u Glubincima, kada je domaćin slavio zahvaljujući pobedi od jednog čunja više (3.250:3.249). Kaže narod „sve se vraća…“. Domaći igrač Perica Tepša zebeležio je najbolji rezultat oborivši 587 čunjeva, a u ekipi Vojvodine najbolji je bio Ivan Vojnović sa rezultatom 584, dok je učinak ostalih sledeći: 539 Nikola Vukadinov, 514 Stefan Vojnović, 512 Marko Erdeljan, 571 Gabor Kurcinak i 499 Hunor Radatovič.

Kolo pre kraja prvenstvane trke Prve lige Srbije – grupa Vojvodina prvi je Kordun iz Klajićeva sa 26 bodova, drugi je Vihor iz Sombora sa dva boda manje, Vojvodina je treća sa 20, koliko ima i novosadska elipa „13. maj“, peta Slavija iz Kovačice sa 18, bod manje ima Jadran iz Gulubinaca…

Međutim, ne završava se potpuno aktivnost Bačkogradištanaca igranjem u subotu protiv Korduna. Poslednjeg majskog vikenda u Kljajićevu igra se pojedinačno prvenstvo Srbije na kom će učestvovati i Nikola Vukadinov. Tek posle te akcije, sledi zaslužena pauza za kuglaše bačkogradištanske Vojvodine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име