kuglaši Vojvodine iz Bačkog Gradišta: M. Erdeljan, I. Vojnović, Kaćanski, S. Vojnović, V. Erdeljan (stoje), Vukadinov, Kurcinak, Radatovič i Ćosić (čuče) FOTO: KK Vojvodina
kuglaši Vojvodine iz Bačkog Gradišta: M. Erdeljan, I. Vojnović, Kaćanski, S. Vojnović, V. Erdeljan (stoje), Vukadinov, Kurcinak, Radatovič i Ćosić (čuče) FOTO: KK Vojvodina

Ko čeka dočeka! Ova krilatica se slobodno može primeniti u takmičarskom delu Kuglaškog kluba Vojvodina iz Bačkog Gradišta, jer su, posle 12 godina, opet postali članovi prvoligaškog karavana. Ali, klub koji je iznedrio sedam svetskih prvaka je i dalje „beskućnik“.

Šta im vredi kuglana u okviru SRC „Đorđe Tapavica Džoja“, kad u njoj ne mogu da igraju takmičarske utakmice. Istina, aktuelni predsednik opštine Bečej Dragan Tošić obećao je da će lokalna samouprava učiniti sve da im ovog leta obezbedi adekvatno borilište, montažnu četvorostaznu kuglanu.

-To bi nam bila najveća nagrada za sve što smo minulih godina doživljavali seleći se iz jedne u drugu kuglanu, jer naša ne zadovoljava takmičarske uslove. Kad smo kod nagrada, ostalo nam je još jedno takmičarsko kolo. Treba da gostujemo u Zrenjaninu Kristalu i tada će nam se uručiti pehar za osvojenu titulu prvaka Prve vojvođanske lige, ali nama će, ponavljam, najveća nagrada biti da se u našoj zgradi postavi savremena četvorostazna kuglana u kojoj ćemo ugostiti rivale i stvarati nove šampione, rekao nam je trener-igrač Vojvodine iz Bačkog Gradišta Milan Kaćanski.

Nije to rečeno bez pokrića. Svojevremeno je Gavra Ćosić titulom pojedinačnog kadetskog prvaka sveta otvorio planetarnu stranicu, a onda je na scenu stupio Vilmoš Zavarko, koji je vremenom postao internacionalac i osvojio je sve što se može osvojiti u kuglanju, pa je s razlogom već deceniju „numero uno“ svetskog kuglanja i stekaojeepitet najboljeg kuglaša sveta svih vremena. U toj trofejnoj niski sa svetskih prvenstava je i aktuelni reprezentativac Čongor Baranj, pa Hermina Lukač sa više svetskih titula u mlađem uzrastu, kao i članovi juniorske reprezentacije Ivan Vojnović i Čaba Zavarko, a sve se, za sada, završava letošnjim naslovom svetskog kadetskog prvaka u paru Marka Erdeljana.

E sad, što je to manje poznato našoj jevnosti, odgovornost snosi Olimpijski komitet, pošto kuglanje nije uvršteno u olimijski sport, a to, na žalost, utiče na medijsko pokrivanje. Da ne širimo priču, usredsredimo se na ovogodišnji uspeh bačkogradištanske Vojvodine.

-Odigrali smo 21 utakmicu i, uslovno rečeno, kod kuće u Novom Bečeju sve savladali. Ukupan skor nam je 16 pobeda, dva nerešena rezultata i tri poraza. „Zagrcnuli“ smo se u Bačkoj Topoli. Bio je to okršaj šestog kola. Igrali smo nerešeno sa domaćim Eđšegom, samo zahvaljujući izuzatnom danu Gustava Lončarevića, koji je tog dana oborio 647 čunjeva, a naš najbolji rezultat, koji sam ja ostvario, bio je 582!? Samo smo bod osvojili i u Golubincima protiv Železničara iz Inđije, a poraze smo uknjižili u Novom Sadu protiv SPENS-a i 13. maja, odnosno u Petrovardinu od istoimene ekipe, raportirao nam je Milan Kaćanski.

Najveći deo tereta vezan za aktuelni uspeh izneli su: Ivan i Stevan Vojnović, Nikola Vukadinov, Marko Erdeljan, Milan Kaćanski, Gabor Kurcinak, Gavra Ćosić, ponekad su šansu dobili Vukašin Erdeljan i Hunor Radatovič, a jedino je bez nastupa ostao Danijel Tomić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име