Vredan rad u Kuglaškom klubu Vojvodina iz Bačkog Gradišta ne ostaje bez rezultata. Juniori su postali novi prvaci države u svojoj uzrasnoj kategoriji, a seniori su savladali lidera Prve lige – grupa Vojvodina Vihor iz Sombora.

Kvartet Bačkogradištanaca Stefan Vojnović (558), Marko Erdeljan (557), Gabor Kurcinak 562) i Hunor Radatovič (533) oborili su u kuglani novosadske Alimente na finalnom ekipnom juniorskom prvenstvu Srbije ukupno 2.210 čunjeva i ubedljivo  osvojili titulu prvaka. Drugo mesto pripalo je Spartaku iz Debeljače (2.099), a treće je bilo novobečejsko Jedinstvo (2.029).

-Naši mladići su nadvisili mnogo renomiranije klubove, sa daleko većim budžetom i svojim kuglanama, a mi smo i dalje beskućnici, što nam nije smetalo da stignemo do šampionskog zvanja, rekao nam je trener kuglaša Vojvodine Milan Kaćanski, koje se još uvek oporavlja od kovida – 19, pa ga je na ovom takmičenju menjao Ivan Vojnović.

Juniorski prvaci Srbije kuglaši Vojvodine iz Bačkog Gradišta
Juniorski prvaci Srbije kuglaši Vojvodine iz Bačkog Gradišta

Seniorska ekipa je, takođe, priredila prijatno iznenađenje savladavši u Novom Bečeju lidera Vihor iz Sombora rezultatom 3.342:3.337. Blistao je Gabor Kutcinak sa 604 oborena čunja, a u sastavu su bili još Danijel Tomić 532, Nikola Vukadinov 572, Marko Erdeljan 555, Ivan Vojnović 526 i Hunor Radatovič 553.

Bačkogradištanci su sada četvrti sa 14 bodova, ali imaju utakmicu manje. U narednom 14. kolu gostuju u Kovačici i čeka ih meč sa Slavijom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име