-Novi deo sezone počeo je prošle nedelje. Imamo sve potrebne uslove, ali bi nam trebala nova kuglana, modernija. Imamo betonsku, a sanjamo da jednom zaigramo na montažnim. Planovi su nam na nastavimo da treniramo što intenzivnije i da zadržimo prvo mesto na tabeli i uđemo u Super ligu, izjavila je za portal MojBečej Tanja Slavnić, takmičarka „Vojvodine” iz Bačkog Gradišta.

 

 

Gradištanke su najmlađe takmičarke u ligi i „uzimaju mere” daleko starijim protivnicama od sebe, a ekipu su pojačale i dve igračice, koje su ujedno i starije i iskusnije, koje će ih voditi u dalja nadmetanja. U pitanju su Julijana Zavarko i Marta Ernješi. Ipak, za situaciju u klubu kaže da nije baš dobro, jer talenat nije dovoljan, a sve je manje sponzora. Gradištanke su na kraju prvog dela sezone prve na tabeli, dok su počele pripreme i za reprezentaciju, u kojoj su, ujedno, najbrojniji upravo kuglaši iz ovog kluba. Boje Srbije brani čak njih četvoro iz Bačkog Gradišta. To su, naime, Hermina Lukač, Nina Kaćanski, Čaba Zavarko i Milorad Vojnović. Lukač je na dvojnoj registraciji, a Vojnović više nije u gradištanskom klubu.

Slavnićeva nastavlja da igra u matičnom klubu, ali, ne bi odbila ponudu za, kako kaže, nešto bolje. Kuglanjem se bavi pet godina. Bila je na pripremama reprezentatacije za Svetsko prvenstvo, ali nije uspela da postane deo tima. Njen najveći uspeh je osvajanje finala Kupa Srbije, odnosno titula državne prvakinje.

Dvadesetdvogodišnjoj devojci cilj je da postane vrhunska igračica, uspeva uspešno da savlada obaveze na fakultetu, a sve uz moto „sve se može kad se hoće”.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име