becej centar 50

Pune četiri godine bušotina termalne vode u Bečeju, koja je u vreme radova koštala pola miliona evra, zapuštena je. Međutim, ukoliko Memorandum o razumevanju koji su potpisali ministar privrede Željko Sertić, osnivač firme Arab invest doo Bašir Abdul Magid Alganem i predsednik opštine Bečej Vuk Radojević ne ostane mrtvo slovo na papiru, oko bušotine će započeti radovi na izgradnji banjskog i turističkog kompleksa.

 

Za predsednika opštine Bečej Vuka Radojevića Memorandum o razumevanju je početak ozbiljnih namera preduzeća Alganim Nešnal Ko iz Kuvajta, odnosno njegove ćerka firme Arab invest doo iz Novog Sada, da nakon više od godinu dana pregovaranja sa lokalnom samoupravom izgradi Banju zbog koje je 2011. godine i izbušen termalni bunar.

– Projektovana vrednost svega je oko 120 miliona dolara. Uveren sam da to može da promeni sliku opštine Bečej i samog naseljenog mesta. Ovom investicijom, kojom zajednički teže sve strane potpisnice, doprinećemo da se Bečej razvija u zaista dobrom pravcu, kaže Radojević. Ovo je tek prvi korak i do početka izgradnje Kompleksa ima još dosta posla pogotovo što su Kuvajćani zainteresovani i za kupovinu još nekih lokacija.

-Sledeći korak i Vlade i opštine Bečej je prebacivanje svojine sa državne na opštinsku određenih parcela, pa i onaj deo na ostrvu kako bismo mogli da raspišemo jedinstven javni oglas i ponudimo zemljište zainteresovanom partneru, rekao je predsednik najveće potiske opštine. Izgradnja Banjsko-turističkog kompleksa, objašnjava Vuk Radojević, neće ugroziti rad postojeće Jodne banje koja će i nadalje služiti za rehabilitaciju pri Domu zdravlja Bečej.

 

Izvor: RTV

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име