Sa velike fešte povodom veka igranja fudbala u Bačkom Gradištu | Foto: Vlastimir Jankov
Sa velike fešte povodom veka igranja fudbala u Bačkom Gradištu | Foto: Vlastimir Jankov

Motore, one fudbalske, pali i najstariji klub zvučnog imena Vojvodina. Naravno, reč je o „voši“ iz Bačkog Gradišta, gde je pre tri godine obeležen vek skakutanja fudbalske lopte po travnatom terenu. Prozivka je zakazana za sutra, 22. jula, u 18,30 sati na igralištu u SRC „Đorđe Tapavica Džoja“. Ima dosta novina u ovom klubu, počev od sastava tima do sastava ranga takmičenja.

-Kao prvo, svi igrači su ostali u klubu, pa je to veliki vrednost ovog sastava, jer su već par godina zajedno i smatramo da su stasali za takmičarski iskorak. Da bismo bili bliži ambiciji da pobegnemo iz najnižeg stepena takmičenja, angažovali smo nekoliko igrača, kako bi za svako mesto u timu imali adekvatnu konkurenciju, a onda iz zdrave konkurencije očekujemo kvalitetne igre i rezultate. Drugo, u našem rangu takmičenja više neće biti timovi iz opštinskih saveza Žabalj i Titel, već će uz „starosedeoce“, klubove iz fudbalskih saveza Vrbas i opština Bečej i Srbobran, biti klubovi iz Fudbalskog saveza Bačka Topola i Mali Iđoš, saznali smo od predsednika bačkogradištanske Vojvodine Branislava Tatića.

Njegov imenjak Branislav Dokić će i ove sezone biti trener, pa je razumljivo što ga raduje, za ovaj rang takmičenja, zavidan broj fudbalera. Sastavu koji je minule sezone izneo teret prvenstvenih okršaja u međuopštinskoj ligi, biće priključeni povratnici Aleksandar Prodanov (OFK Bečej 1918), Miroslav Sekulić (OFK Sirig), reaktiviraće se i Rade Vukadinov, stigao je iskusni Bečejac Kalman Sel, a očekuje se da novi članovi postanu i dvojica mladih Bečejaca, Perić i Ćuk, koji su proletos nosili dres Mladosti iz Radičevića.

Trener Bačkogradištanaca Branislav Dokić | Foto: Vlastimir Jankov
Trener Bačkogradištanaca Branislav Dokić | Foto: Vlastimir Jankov

-Imamo dosta vremena za pripreme, pošto prvenstvena trka startuje prvog septembarskog vikenda. Odigraćemo i zavidan broj kontrolnih utakmica, na kojima će svako dobiti jednaku šansu da pokaže koliko može u datom trenutku da pruži i na osnovu toga ćemo oformiti takmičarski pogon. Prvu prijateljsku utakmicu odigraćemo već 27. jula protiv TSK iz Temerina pred našim navijačima. To će biti uvod pred tradicionalni, osmi po redu, letnji pripremni trnir, koji će se igrati poslednjeg julskog vikenda, a u konkurenciji za pobednički pehar su Bačka iz Đurđeva, ŽSK iz Žablja, Jedinstvo iz Gospođinaca, i naravno, mi s ciljem da odbranimo lane prvi put osvojeni pehar na našem turniru, rekao nam je trener Branislav Dokić.

Tokom avgusta Bačkogradištanci će odmeriti snagu s komšijama iz Nadalja, imenjakom iz Novog Miloševa i još par klubova iz okoline.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име