Članovi Bečejskog udruženja mladih (BUM) promovisaće ovu organizaciju na međunarodnom muzičkom festivalu EXIT koje se održava od 10. do 13. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi. Pored mladih iz BUM-a, iz potiske opštine na Petrovaradin ide i osmoro iz Kancelarije za mlade opštine Bečej (KZM), gde će učestvovati u nacionalnoj kampanji Ministarstva omladine i sporta i Agencije za bezbednost saobraćaja.

 

 „BUM world wide“, objedinjeni je naziv aktivnosti kojima će članovi udruženja mladih predstaviti, kako sebe, tako i multikulturalnost manifestacije, na koju mahom dolaze upravo njihovi vršnjaci. Prema rečima Marine Kovačev, akcenat je ovog puta upravo stavljen na bogatstvo različitosti.

 

– Poznato je da na EXIT dolaze ljubitelji muzike iz gotovo celog sveta, pa je naša ideja bila da, uz pomoć rekvizita i tehnologije, zabeležimo i posle prezentujemo, to bogatstvo kultura na jednom mestu. Pripremili smo kameru i megafon, u koji će posetioci imati priliku da na njihovom maternjem jeziku kažu za njih najlepše poruke. Pored toga, zainteresovani će moći da ostave otisak dlanova na platnu i da se potpišu, izjavila je Marina Kovačev iz BUM-a i dodala da ta organizacija ove godine prvi put ima priliku da se predstavi na Sajmu nevladinih organizacija na poznatom festivalu.

Velike kampanje o problemima sa kojima se bori naše društvo, godinama su jedan od sadržaja EXIT-a. Tako se ovog jula, prvi „Mladost, ne ludost“ događaj, koji realizuje Ministarstvo omladine i sporta i Agencije za bezbednost saobraćaja, odigrava upravo na festivalu na Petrovaradinskoj tvrđavi. Osmoro volontera iz bečejske Kancelarije za mlade biće deo promocije Bezbedne zone koja će na kreativan način ukazati na pozitivna ponašanja u saobraćaju. Prikazivanje spotova na video bimovima, razne edukativne radionice samo su neki od sadržaja koji za glavni zadatak imaju da te poruke o ponašanju i bezbednosti mladih u saobraćaju upravo ta cilja grupa i primi od svojih vršnjaka.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име