Ko zemlju voli, zemlja mu dobro i vrati. Time se vodio mladi poljoprivrednik Nemanja Mirilov iz Bačkog Gradišta kada je pre nekoliko godina kupio prvo seme leblebije – za naše područje ne baš tipična namirnica.
Hranljiva i veoma pogodna za ishranu čoveka leblebija je vrlo brzo postala okosnica proizvodnje porodice Mirilov. I nisu pogrešili.
Osim same proizvodnje i širenja tržišta, kao i povećanja broja kooperanata, Mirilovi su i vešti i u pripremanju jela od ove namirnice koja je sve traženija i kod nas. Prilika da pokažu i to umeće ukazala se na radionici kuvanja koja je organizovana u Spomen kući Tan.
Nemanja Mirilov i njegova sestra Renata, on kao dobavljač, a ona kao vlasnica Studija dobre hrane u Novom Sadu trude se da svoje mušterije opskrbe kvalitetnim domaćim namirnicama.
Tokom radionice kuvanja gde su posetioci mogli da probaju nekoliko lakih jela pripremljenih po receptima iz istočnjačke kuhinje, sve od leblebije kao osnovnog sastojka.
U svemu tome pomogla su i deca koju je okupila Beata Gilvazi iz sekcije „Koreni i krila – zajednica roditelja“, pa su sugrađani mogli da probaju i lake slatke poslastice, naravno, od leblebije.
Porodica Mirilov ponovo će se Bečejcima sa svojim asortimanom predstaviti u subotu na prvoj Manufestaciji, festivalu zanatstva.
Pogledajte TV reportažu
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Imaš pravo da znaš“, koji sufinansira opština Bečej