Kako bi predstavili letnje manifestacije član Opštinskog veća zadužen za turizam, omladinu, sport i odnose s javnošću David Tufegdžić i direktor Turističke organizacije opštine Bečej Milan Onjin danas su održali konferenciju za novinare.

Novinarima je rečeno da će „Bečej noću“ biti održan 14. i 15. juna, kao i da će nastupiti Leksington bend i Dejan Petrović sa svojim Big bendom. Najavljeni su i tradicionalni humanitarni turnir u basketu 5, 6. i 7. jula, kao i autokros trke.

Uz to ovog leta će biti organizovan i Noćni market, 8. juna i Noćni bazar u organizaciji Regionalne razvojne agencije, 22. juna.

Na novinarsko pitanje da li će biti propratnog programa tokom „Bečej noću“ u vidu revije kratkometražnog filma u Gradskom pozorištu, koliko će festival koštati i iz kojih izvora će se finansirati, član Veća i direktor turističke organizacije nisu izneli detalje s tim u vezi, već su za nedelju dana najavili novu konferenciju za novinare gde će predsednik opštine govoriti na te teme.

Deveti „Folk fest“ u organizaciji Kulturno – umetničkog društva „Đido“ iz Bečeja će i ovog puta imati četiri dana programa i goste širom sveta, uz prateći defile delegacija ulicama Bečeja.

Novinarima je rečeno i da je porast broja turista u prošloj godini u odnosu na prethodnu 170 odsto. Međutim, više podataka govornici danas nisu saopštili.

Takođe, bilo je reči i o radu bazena na otvorenom budući da se letnja sezona bliži, a da kompletan posao još nije završen.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име