Na Festivalu omladinskih scena u Beloj Palanci predstava „Leons i Lena“ Gradskog pozorišta Bečej je osvojila tri najvažnije nagrade, i to za: najbolju predstavu, najbolju žensku i mušku ulogu.

 

Selektor Vladimir Putnik je u konkurenciji od 37 predstava izabrao sedam najboljih koje su se takmičile u Beloj Palanci. Stručni žiri u sastavu Andrijana Videnović, Branka Pujić i Aleksandar Krstić odlučio je da je „Leons i Lena“ najbolja predstava ovog festivala. Pored prestižnog priznanja za najbolju dramsku izvedbu, Bečejci su dobili još dve nagrade. Naime, Radetu Maričiću je pripalo priznanje za najboljeg glumca, dok je Gordani Adamov uručena nagrada za najbolju žensku ulogu. Pored Maričića i Adamove, glumačku ekipu čine: Filip Sadžakov, Miloš Ivanović, Jelena Tanasijin, Srđan Tomić, Stefan Isaković i Daniela Tepša.

– Hvala našim talentovanim glumcima što su nas obradovali na ovaj način. Gradsko pozorište se posebno zahvaljujemo Andrei Galgo Ferenci i lokalnoj samoupravi, koja je finansirala odlazak u Belu Palanku. Veliko hvala i Igoru Pavloviću, reditelju, za fenomenalnu predstavu koju je napravio sa našim glumcima, izjavio je direktor bečejskog teatra Zdravko Petrović.

„Leons i Lena“, prema tekstu Džordža Binera, jedna je od najuspešnijih i najgledanijih omladinskih predstava koje je bečejsko pozorište pripremalo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име