Óbecse község több mint 2770 polgára szavazoltt vasárnap a  A polgárok igénye szerinti költségvetés – a te véleményed is számít! elnevezésű akció keretében megtartott voksoláson. Minden helyi közösségben az idén is a vízvezeték- és szennyvízhálózat kiépítése, illetve felújítása volt a legfontosabb elvárások egyike.

Ahogy tavaly, úgy az idén is a legtöbb helyi közösségben a vízvezeték- és csatornahálózat, a kóbor kutyák problémája és az utcák aszfaltozása volt a legfontosabb, de voltak helyspecifikus prioritások is: Óbecsén például évek óta sokan várják a Tisza-parti strand kiépítését, de az óvoda felújítása is kiemelt helyen szerepelt a lakosság kívánságlistáján, Alsóvároson emellett a Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermének a felújítása, az újfaluban kerékpárutak építése és az utak felújítása lenne a legfontosabb az ott élők szerint.

Bácsföldváron és Péterrévén is a közbiztonság javítása dobogós helyen végzett, de Péterrévén a vízhálózatot és a sportcsarnokot is hiányolják, Bácsföldváron pedig a víz- és szennyvízhálózatot kellene felújítani, a faluközpontot szeretnék csinosítani és a helyi közösség épületét rendbehozni.

Radičevićen a vízhelyzet javítása mellett nagy szükség lenne gyógyszertárra és a játszóterek felújítására, a Mileševo-Drea helyi közösségben pedig na legfontosabbnak az iskola felújítását, az illegális szemétlerakó felszámolását és a vízvezeték- és csatornahálózat felújítását tartották a szavazók. Peceroron három javaslatra érkeztek csak szavazatok, ezek az Óbecse-Pecesor út javítása, valamint a vízvezetékrendszer és a szennyvízhálózat kiépítése voltak.

Az Óbecsei Ifjúsági Szervezet (BUM), az Ifjúsági Iroda és az önkormányzat által szervezett akcióval azt szeretnék elérni a szervezők, hogy a polgárok ismerjék meg a költségvetés összeállításának a folyamatát, vegyenek részt a döntéshozatalban, az önkormányzat működése pedig legyen átláthatóbb a számukra.

A jövő évi költségvetésben közel 100 millió dinárt szánnak majd a mostani szavazáson legtöbb voksot kapott beruházások egy részére.

Dragan Tošić polgármester a sajtótájékoztatón elmondta: a szavazás előtt minden településre ellátogatott, hogy a helybéliekkel elbeszélgethessen az önkormányzat hatáskörébe tartozó problémákról. Tájékoztatása szerint a jövő évi költségvetésbe olyan javaslatok is bekerülnek majd, amelyek ugyan nem kaptak sok szavazatot, de a lakosság elmondása szerint mégis fontosak. A készülő költségvetés a jövő héten kerül  közvitára.

A szavazás során a község legkisebb falva bizonyult a legaktívabbnak: a pecesoriak egységes véleményen voltak, ugyanis a 10 javaslatot tartalmazó listáról három (ennyit lehetett maximum bekarikázni) egyformán 65-65-65 voksot kapott.  Ha hinni lehet az illetékesek ígéreteinek, ez azt jelenti: a Pecesor és Óbecse közötti utat megjavítják, javul majd a falu vízellátása és lesz új játszótér is jövőre.

A három prioritás helyi közösségenként

Első helyi közösség:

 1. A Tisza-parti strand és a sétány rendezése
 2. A Labud Pejović óvoda felújítása
 3. Szennyvízhálózat kiépítése

Második helyi közösség:

 1. A Tisza-parti strand és a sétány rendezése
 1. A Petőfi Sándor ÁI tornatermének a befejezése
 2. A kóbor kutyák problémájának a megoldása

Harmadik helyi közösség:

 1. Kerékpárút építése a Kishegyesi, a Péterrévei és a Szenttamási úton
 2. Az újfalusi utak felújítása
 3. A Kishegyesi és a Szenttamási út, valamint a Fadip melletti út megvilágítása

Bácsföldvár

 1. A vízvezeték- és szennyvízhálózat felújítása
 2. A falu központjának a rendezése
 3. A helyi közösség épületének a felújítása

Péterréve

 1. A közbiztonság javítása
 1. A kóbor kutyák problémájának a megoldása
 1. A vízvezeték-hálózat kiépítése

Radičević

 1. Gyógyszertár nyitása
 2. A vízvezeték felújítása és a kutak összekapcsolása
 3. Játszóterek

Mileševo – Drea

 1. A mileševói iskola felújítása
 2. Az illegális szemétlerakó felszámolása
 3. A vízvezeték- és csatornahálózat felújítása

Pecesor

 1. A Pecesor-Óbecse út felújítása
 2. Vízvezetékhálózat kiépítése
 3. Játszótér építése

 

 

Пројекат „У фокусу – Fókuszban“ подржава Министарство културе и информисања

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име