Laboratorija, hitna i opšta služba su u objektu doma zdravlja locirani u prizemlju, a na spratu su specijalističke službe i ginekologija s porođajnom salom. Odnedavno nepokretni pacijenti, kao i oni sa otežanom kretnjom i trudnice lakše dolaze do specijalista, a lift je i zvanično pušten u rad.

 

Predstavnici lokalne samouprave, predsednik opštine Vuk Radojević i zamenik predsednika Skupštine opštine Nenad Tomašević, u prisustvu Veljka Smiljanića iz firme „Lift Tronik“ iz Futoga koja je bila izvođač radova, te direktora Doma zdravlja Bečej Siniše Šijačića i zvanično su pustili u rad ovu investiciju lokalne samouprave. Smiljanić je naveo da u proteklih nedelju dana bio probni period, kao i da lift ima garanciju od dve godine.

Prema rečima Nenada Tomaševića, opština Bečej je iznašla sredstva za ovu investiciju koju je direktor doma zdravlja Siniša Šijačić ukazivao i više od decenije.

Predsednik opštine naveo je podsetio je i na to da je juče (15. april) bečejski parlament imenovao lekara Slobodana Dimitrova kome u lokalnoj vladi od sada pripada resor zdravstva i socijalnih pitanja. Hidraulični lift je postavljen sa spoljne strane zgrade, a ulazna vrata za pacijenate su u čekaonici hitne službe. Nosivost je 1.500 kilograma, a u pitanju je takozvani bolnički lift, u koji mogu da stanu i nosila, kolica, pratnja. Vrednost radova iznosi 3,4 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име