Miloš Kovačev, beba iz Bečeja, kome je dijagnostifikovan tumor sa samo dva meseca i koji se sa tom opakom bolešću izborio, danas je napunio pola godine.

Od prethodne posete redakcije portala MojBečej.rs  kada smo objavili da je tumor nestao, prošlo je skoro dva meseca i tada su beba i majka morali provesti još neko vreme u bolnici zbog  neophodnih analiza, a ujedno su se čekali i rezultati tumor markera koji bi dao finalnu potvrdu.

-Moramo otići još jednom na CT, ali verujem da će sve biti u redu kao što je sada. Mesec dana smo već kod kuće. Stigli su i rezultati tumor markera koje smo toliko čekali. Zaista smo presrećni što je tumor nestao i što smo sada kod kuće, ispričala nam je Miloševa majka Dragana Dražić koja nam je ponovila da je verovala, uprkos neizvesnosti, isključivo u izlečenje dečaka.

Beba Miloš i majka Dragana su nakon što su dobili otpusnu listu iz Dečje bolnice u Novom Sadu, odeljenja za hematologiju, sada kod kuće. Njihov povratak najviše su očekivali Milošev otac Ivan i sestrica Ivana, koja sve slobodno vreme pored škole i odbojke, provodi sa svojim bratom.

Roditelji su sa nestrpljenjem gotovo mesecima čekali rezultate tumor markera koji su pokazali da tumora nema. Sada, kada je agonija prošla, Miloš može da živi i da se razvija kao sve druge bebe, uz pažnju i brigu najbližih, a sudeći prema svemu, rastu i prvi zubi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име