Nedelju dana nakon početka novog načina odnošenja smeća u opštini Bečej, odnosno odvajanja komunalnog otpada na mestu njegovog nastanka, za sada samo na teritoriji Prve mesne zajednice, procene Potisja Bečej jesu da se manje od 10 odsto građana odazvalo njihovom apelu.

Jednogodišnje zalihe plastičnih džakova zapremine 120 litara za oko 11.000 domaćinstava koštaju 2,5 miliona dinara. Preduzeće je postavilo i 30 specijalnih kontejnera za ove potrebe. Planirano je da do leta naredne godine oko 20 odsto žitelja cele opštine u svojim domovima odvaja otpad.

Osim što je odvajanje komunalnog otpada na mestu njegovog nastanka veliki doprinos očuvanju životne sredine, to je i zakonska obaveza. Iz Potisja najavljaju da će od sredine oktobra i domaćinstva u Drugoj mesnoj zajednici biti u obavezi sa odvajaju otpad, a u novembru i oni u Novom selu.

Rukovodstvo preduzeća izvestilo je i završenoj akciji čišćenja u kojoj je ove jeseni sa kućnih adresa odneto više od 200 tona kabastog otpada. Pored toga, novinarima je rečeno i da ni na jednoj lokaciji radnici Potisja nisu ostavili smeće, a da neuredne površine oko kontejnera nastaju ili zbog onih koji odlažu smeće ili zbog sakupljača sirovina.

 

Više u TV prilogu

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Imaš pravo da znaš“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име