Prva kulturna manifestacija pod nazivom „Čuvarkuća“ biće održana u Bačkom Petrovom Selu u subotu 26. maja, počinje u 10 časova i trajaće do 17 sati.

Posetioci će tokom dana moći da vide izložbu slika, razne rukotvorine i proizvode domaće radinosti, ali i da uživaju u nastupima kulturno-umetničkih društava i lokalnim specijalitetima. Manifestaciju organizuje KUD Branko T. Radičević iz Radičevića, njen je cilj doprinese boljem razumevanju i saradnji različitih nacionalnih, verskih i kulturnih zajednica Vojvodine. Izložba slika nastalih takođe u okviru manifestacije će biti postavljena u prostorijama Mesne zajednice, a otvaranje će pratiti kulturni i zabavni program na Strelištu. Tu je i prodajna izložba rukotvorina i gastronomskih proizvoda, dok će kuvari prikazati svoje umeće u pripremanju nekih od vojvođanskih specijaliteta.

U okviru događaja takođe će se takođe lokalna kulturno-umetnička društva i dramske sekcije na mađarskom i srpskom jeziku, a dok su prateći deo manifestacije radionice za decu i sportske igre za odrasle. Nakon Bačkog Petrovog Sela, manifestacija „Čuvarkuća“ će biti održana u još 11 vojvođanskih sela kao deo projekta koji finansijski podržava Evropska unija, a realizuje Fondacija 021 uz podršku nevladinih organizacija CeSER iz Rume, Centra za razvoj civilnog društva iz Zrenjanina i KUD Branko T. Radičević iz Bečeja. Planirana je i centralna završna manifestacija koja će biti organizovana u Novom Sadu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име