A tartományi sport és ifjúsági titkárság augusztusban szakértői csoportot alakított az ifjúságpolitikai akcióterv kidolgozására, és ennek egyik tagjává az Óbecsei Ifjúsági Szervezet (BUM) elnökét, Aleksandar Đekićet is megválasztották. A szakértői csoport a napokban tartotta meg első ülését.

 

– Öröm és megtiszteltetés ez a felkérés, ami azt jelenti, hogy a BUM munkáját tartományi szinten is elismerik. A csoport az elkövetkező hónapokban a vajdasági fiatalok legfontosabb dokumentumát fogja elkészíteni, amely 2020-ig meghatározza azt: milyen intézkedésekkel lehetne javítani a jelenleg marginalizált fiatalok helyzetén. Ezt az aggasztó helyzetet támasztja alá a BUM kutatása is, amelyből kiderült: a vajdasági községek éves szinten nagyjából száz dinárt szánnak egy-egy fiatalra.

Ezek után nem is csoda, hogy kapásból fel tudnék sorolni legalább ötven olyan barátot és ismerőst, akik a megélhetés miatt külföldre vagy nagyobb városba költöztek. Ez ellen sürgősen tenni kell valamit – mondta el Đekić.

A BUM elnöke a német GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH) szervezésében két évvel ezelőtt több hónapos képzésen sajátította el az ifjúságpolitikai akciótervek készítésének és revíziójának a fortélyait, azért, hogy ezt követően érdemben kivehesse részét a községi akcióterv kidolgozásában, de Đekić szerint a községi tanács őt indoklás nélkül kizárta a csapatmunkából. A községi képviselő-testület által elfogadott dokumentum célkitűzéseiből az ő tudomása szerint azóta sem valósult meg semmi.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име