Vlasnik Mesne industrije „Matijević” Petar Matijević potvrdio je da ga je MK grupa Miodrag Kostića pretekla za pola miliona evra na licitaciji za PIK Bečej. To nije malo, s obzirom na to da je početna cena na licitaciji bila previsoka. Bili spremni da ponudimo 45 miliona evra, mada je i to bilo previše.

PIK Bečej je prošlu godinu završio sa gubitkom. Sve što ova kompanija ima od imovine je staro, a da bi se podigle farme svinja, krava i ono što ima potencijal, potrebna su ulaganja od najmanje 50 miliona evra, kaže Matijević za Blic.

Kompanija MK Grupa kupila je u četvrtak za 45,5 miliona evra PIK Bečej, davši na javnoj licitaciji višu ponudu od drugog učesnika licitacije, Industrije mesa „Matijević”.

MK Group i Industrija mesa „Matijević” bili su jedini učesnici licitacije, čija je početna cena iznosila 42,7 miliona evra.

– Na tržištu Srbije smo već prepoznati kao lider iz oblasti poljoprivrede, pa je kupovina PIK Bečej u potpunosti u skladu sa našim strateškim ciljem, izjavio je povodom kupovine direktor MK Group Jovan Purar.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име