O izazovima i potencijalima u civilnom sektoru, izvorima finansiranja, kao i o rešenjima za ključna pitanja i aktuelne probleme, ali i o mogućnostima za napredak i potencijalnoj saradnji razgovarali se juče u Bečeju.

Predstavnike neprofitnog sektora u opštini Bečej okupilo je Bečejsko udruženje mladih povodom Međunarodne nedelje civilnog društva (ICSW) koja će ove godine u Beogradu okupiti više od 700 organizacija iz celog sveta.

– Osnovani smo 2002. godine, radimo i sa kolegama, kao i sa decom. Drago mi je sam ovde upoznala predstavnike organizacija za koje nisam ni znala da postoje. Društvo učitelja Bečeja je uvek voljno za saradnju i već vidim sa kim bismo mogli u budućnosti da sarađujemo, rekla je Milena Gmijović iz Društva učitelja Bečeja.

-Saznala sam nešto novo što će mi pomoći čak i da proširim svoju delatnost, rekla je Tatjana Mićin iz mladog udruženja BeEtnoArt.

Za okupljanjima nevladinih organizacija u opštini Bečej ima potrebe, jer su izazovi i problemi u radu slični, a mogućnosti za saradnju velike i često neiskorišćene. Učesnici skupa su, podeljeni u pet grupa, razgovarali o projektnom finansiranje, saradnji sa lokalnim medijima, članstvu i približivanju svojih programa zajednici, lokalnoj i regionlnoj saradnji sa drugim organizacijama, te o kanalima komunikacije i promociji rada.

Moderatori iz organizacije domaćina zebeležili su stavove i komentare učesnika i njih će predstaviti na glavnom događaju u Beogradu naredne nedelje.

 

Opširnije u TV prilogu

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име