Zajednički snimak košarkaša novosadske Budućnosti i Nicve iz Omana | Foto: Vlastimir Jankov
Zajednički snimak košarkaša novosadske Budućnosti i Nicve iz Omana | Foto: Vlastimir Jankov

Zahvaljujući pripremama Košarkaškog kluba Nicva iz Omana u Bečeju, pose dužeg vremena odigrana je jedna međunarodna seniorska košarkaška utakmica u „hramu sportova“ kraj Tise. Uslovno rečeno, domaćin iz Omana ugostio je novosadsku Budućnost.

Večeras će gosti iz Omana ponovo biti u ulozi domaćina, a rival pod obručima biće im zrenjaninski Proleter. Utakmica počinje u 19 sati i valja joj prisustvovati, jer se na taj način shvata zašto su gosti i Omana izabrali, baš, našu zemlju za pripreme i, na neki način, košarkašku edukaciju.

Jer, novosadska Budućnost, član Druge srpske lige, ne samo da je bila ravnopravan rival fizički snažnijoj ekipi sa dva Amerikanca, nego je rezultatski i pobedila sa 64:57 (13:14, 16:12, 26:20, 9:11). Kada se svemu doda da su dvojica Amerikanaca, visoki centar Turne (20) i plejmejker Rajs (22), postigli ukupno 44 poena, onda je jasno kakav i koliki učinak je ostalih igrača trenera Al Kjuseinia. Na drugoj strani trener Novosađana Miloš Konakov može biti zadovoljan igrom svojih mladića, koji su prikazali izuzetno brzu i organizovanu, pogotovo u fazi odbrane, košarku, a u kapitenu Urošu Teofanoviću (19) i Nenadu Tomaševiću (25) imao je najbolje igrače.

Utakmicu su sudili Mirko Hariba iz Srbobrana i Nemanja Matić iz Vrbasa, delegat utakmice bio je Marjan Gujanica iz Bečeja, a ekipe su igrale u sledećim sastavima:

Nicva: Al Hosni, Turne 20, Rajs 22, Ambi Ali, Al Kjuseini 3, Al Hašimi, Al Rijami, Al Jarubi, Al Jamudi 5, Al Hinai, Al Sabami, Al Suli 7.

Budućnost: Vuksanović 4, Vučković 2, Opačić 1, Tomašević 25, Eremija 2, Sabo 5, Desnica, Pilipović, Teofanović 19, Popović 3, Simin 2.

Na kraju valja naglasiti da je organizator obe utakmice gostiju iz Omana Daniel Tamaši, vlasnik kikindske Sportske agencija „DATA“, koja je sa Vojvođanskim udruženjem košarkaških trenera, organizator Međunarodnog košarkaškog turnira „Roda kup“ za devojčice i dečake, koji se igra ovog vikenda u Bečeju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име