Óbecsén, a focipálya előtt lévő Vadász utcai kishíd már huzamosabb ideje meglehetősen rossz, közlekedésbiztonsági szempontból veszélyes állapotban van. Miután erről a községi képviselő-testület nyári ülésén is szó esett, az Építésügyi Igazgatóság rövid időn belül figyelmeztető biztonsági jeleket helyezett a híd elé, azok azonban néhány napon belül eltűntek.

 

 

A csatornából kihalászott, majd ismét kihelyezett biztonsági táblák aztán pár nap múlva újból a vízben úsztak. Jelenleg ezen a helyen semmi nem inti óvatosságra a közlekedőket. – Felhívnánk a lakosság figyelmét arra, hogy azonkívül, hogy anyagi kárt okoznak a vállalatnak, és mindannyiunk közös pénzét herdálják el, ezzel a bűntettel veszélybe sodorhatják mások életét. A híd felújítására egyébként már lezajlott a közbeszerzési eljárás, és mintegy félmillió dinár értékben alá is írtuk a szerződést az óbecsei DTD VPD Közép-Bácska vállalattal. A munkálatokat a kivitelező a jövő héten kezdi meg és várhatóan tíz nap alatt fejezi be – tudtuk meg Goran Matić igazgatótól. Az idén az utak kátyúzására is sor kerül, az erre kiírt közbeszerzési pályázat a tervek szerint szeptember elején zárul le, ekkor derül ki, mely cég és milyen áron végzi majd el ezeket a munkálatokat.

Matić elmondása szerint a szójagyári útnak szentelik majd a legnagyobb figyelmet, ezért ide és a környező településekre jut majd a legtöbb aszfalt a kátyúkba. A jelek szerint az utcák aszfaltozására az idén nem lesz pénz, így csak a Radivoj Simić, a Radivoj Putnik, a Živojin Mišić vajda és a Slavko Rodić utcák feltöltésére futotta.

 

 

 

Forrás: Magyar szó

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име