Foto: Tehnička škola u Bečeju, ilustracija
Foto: Tehnička škola u Bečeju, ilustracija

A felújításától mintegy 40 százalékos megtakarítást remélnek az intézmény vezetői. Vajdaság legrégebbi, oktatási intézményeként funkcionáló épületét 1703-ban adták át a diákok számára.

 

 

A szakközépiskola jelenlegi fejlesztései abból a forráskeretből valósulnak meg, amelyet Óbecse hitelformájában igényelt két pénzintézettől. Ennek részeként 960.00 dinárt fektetnek az iskola fűtésrendszerének cseréjére, amely az utóbbi évek egyik legnagyobb községen belüli befektetésének számít. Svetlana Tašković, az intézmény igazgatója elmondta a fejlesztésektől azt várják, hogy az optimális oktatási körülmények folyamatosságának biztosítása mellett nagymértékben csökkenthetik majd a fűtésre szánt kiadásokat is.

– A téli időjárás és a hideg mértékétől függően arra számítunk, hogy éves szinten mintegy 35-40 százalékos megtakarítást érhetünk majd el. Mindemellett lehetőségünk nyílik ezentúl arra is, hogy hétvégente és a tanítási szünetek ideje alatt, amikor a diákok nem tartózkodnak az intézményben, akkor akár teljes egészében ki is kapcsoljuk a fűtést, erre ezidáig nem volt módunk, magyarázta Tašković. Az igazgató arról is beszámolt, hogy az energia takarékosság jegyében az udvarra vezető kijáraton is önzáródó ajtókat szerelnek fel, ezzel is csökkentve az épület hőveszteségeit.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име