Drugi fudbalski memorijalni turnir „Milovan Jović“ u igri „tri i na tri“, koji organizuje FK Vojvodina iz Bačkog Gradišta, završen je trijumfom domaće ekipe „Četiri musketara“, koji su u finalu pobedili srbobransku ekipu „Parketar Dane“ rezultatom 2:1. U utakmici za treće mesto, ekipa „One Team“ iz Temerina savladala je Autoservis Kudrić iz Bačkog Gradišta sa 6:2. Tri prvoplasirane ekipe dobile su pehare i novčane nagrade.

Prvaci su inkasirali 100.000 dinara, drugoplasiranima je pripalo 30.000, a trećeplasiranima 10.000 dinara. Sportskom opremom nagrađen je najbolji igrač turnira Aleksandar Đani Rajović iz pobedničke ekipe. Lane realizovana ideja najstarijeg kluba imena Vojvodina dobila je ove godine još uspešniju reprizu. Ukupno 28 ekipa iz desetak obližnjih mesta takmičilo se dve nedelje na travnatom terenu u SRC „Đorđe Tapavica Džoja“, gde su viđeni atraktivani potezi majstora igre „na petoparcu“.

Nema sumnje, Memorijal „Milovan Jović“ je pravo osveženje u letnjoj fudbalskoj pauzi i prerasta u tradiciju, a što je posebno važno održava se legenda o izuzetnom i svestranom sportskom, pre svega fudbalskom, radniku Milovanu Joviću. Nije na odmet istaći da je pobednička ekipa „Četiri musketara“ igrala u sastavu: Branislav Markov, Saša Njegovan, Aleksandar Rajović i Jovan Sanković. Dostojni rival u finalu bio im je sastav: Zoran Arđeljan, Dragoljub Vasić, Aleksandar Marjanov i Marko Sekulić. „Bronzani“ Drugog memorijala „Milovan Jović“ igrali su u sastavu: Srđan Golub, Marinko Momčićević, Stefan Nikolić i Boško Rajić. Dodajmo da je sve vreme turnira uspešno delio pravdu mladi bečejski sudija Dalibor Bečanović.

Nije na odmet podsetiti da su Bačkogradištanci pre Memorijala održali turnir u malom fudbalu „Ulice Bačkog Gradišta“, a 28. i 29. jula organizovaće jubilarni, deseti po redu, Letnji turnir u fudbalu na kom će, pored njihove „voše“, učestvovati Bajša iz istoimenog mesta, Miletić iz Mošorina i Sloga iz Temerina.

Vlastimir Janko

Pogledajte i TV prilog

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име