Mlade Bačkogradištanke se pripremaju za turnir na travi: Foto | Arhiva OK Libero
Mlade Bačkogradištanke se pripremaju za turnir na travi: Foto | Arhiva OK Libero

Odbojkaški klub „Libero“ iz Bačkog Gradišta i Kancelarija za mlade opštine Bečej organizuju u subotu, 11. septembra, Memorijalni turnir „Paulina Pani Šoltiš“ za devojčice.

Na terenu će biti mlađi uzrast – generacije 2008, 2009, 2010, 2011, 2012 i mlađe. Deset terena dimenzije 12 x 6 metara postaviće se na travnatom fudbalskom terenu u SC „Đorđe Tapavica Džoja“, a ekipe  broje po četiri igračice na terenu i dve u rezervi.

-Ovo je naš tradicionalni, četvrti po redu, turnir, ali zbog epidemiološke situacije ove godine će se igrati samo u ženskoj konkurenciji. Za razliku od prethodna tri, ovaj je memorijalni, posvećen našoj igračici Paulini Pani Šoltiš, koja je zimus tragično nastradala u saobraćajnoj nesreći. Naravno, svi naredni turniri će biti memorijalni. Očekujemo da će turnir okupiti oko 500 devojčica iz brojnih klubova sva tri vojvođanska regiona, a kako nam stižu gosti iz Bjeljine, turnir poprima međunarodni karakter, rekao nam je u ime organizatora Marinko Momčičević.

Turnir počinje u 9.30 sati. Organizatori su odlučili da ima i humanitarni karakter, pa će se postaviti kutija u kojoj će posetioci moći da daju prilog za lečenje mladog Bačkogradištanca Alekse Prodanovića (13), koji je u martu povređen u saobraćajnoj nesreći na putu ka Parku prirode „Stara Tisa kod Bisernog ostrva“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име