Kancelarija za mlade opštine Bečej, u saradnji sa Košarkaškim klubom Bečej i ove godine organizuju turnir u uličnom basketu u centru Bečeja. Osim tradicionalnog humanitarnog karaktera, od ove godine turnir postaje memorijalni i to u znak sećanja na Slobodana Malaševa Bobicu, novinara, fotoreportera i humanitarca.

To su bitne i emotivne izmene. Imajući u vidu, ljubav, podršku i entuzijazam Bobice koji je bio velikog srca i pomagao mnogima dok se i sam borio za život, a uz podršku i saglasnost porodice Malešev, turnir će trajno da ponese njegovo ime, rekao je Dane Mandić, član Opštinskog veća zadužena za mlade i sport.

Turnir traje od 2. do 4. jula, a organizatori pozivaju zainteresovane ekipe (po principu 3+1) da se prijave u što kraćem roku jer je optimalni broj ekipa 20. Kotizacija za učešće je 2.000 dinara po ekipi, a organizator će spremiti robne nagrade za najbolje takmičare, kao i pojedince. Novac prikupljen od kotizacije će biti usmeren u humanitarne svrhe, ali će organizator o tome kasnije izvestiti. Iznajmljivanje opreme i fond za nagrade koštaju oko 200.000 dinara.

-Utakmice će biti igrane u popodnevnim i večernjim terminima na platou ispred Gradske kuće u centru Bečeja, a za ovu priliku iznajmili smo profesionalnu košarkašku podlogu koja se koristi za basket turnire, rekla je Dijana Peter, koordinatorka Kancelarije za mlade.

Prijave i informacije na: 064/349-83-81.

Podsetimo, novinar i fotoreporter Slobodan Malešev Bobica preminuo je prošle godine nakon duge i teške bolesti u 50. godini života.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име