Palacsintasütés, palacsintaevés és palacsintatekerés. Ezekben a versenyszámokban mérettethették meg magukat a résztvevők ma a Palacsintafesztiválon.

 

A szervezők már hatodik alkalommal hívták életre ezt a rendezvényt. Édes és sós, kicsi és óriási, magyaros és olaszos, natúr és színes, feltekert és tortaformájú – sokféle palacsinta közül választhattak azok, akik ellátogattak a bácsföldvári Palacsintafesztiválra.

A magyarországi Derekegyháza csapata ezúttal is hozott újdonságot Bácsföldvárra. Pótári Tímea, Derekegyháza: „Ami nagyon újdonság és az most újdonság nálunk, az a különféle alakzatú, formájú palacsinták, amit speciális tésztából készítenek. Ez az amerikai palacsintaművészet nevű dolog, amit próbálunk itt mi megvalósítani.” A kilátogatók nem csak jóllaktak, de jól is szórakoztak a zenés, táncos produkciókon és a versenyszámokon. Palacsintafeltekerésben is a derekegyháziak vitték el a pálmát.

A Palacsintafesztivált a Most civil szervezet rendezte meg, immár hatodszor. Légvári Ágoston szervező: „A palacsintát azért választottuk, mert valamennyiünk kedvence. Azt mondták a nagyokosok, hogy az életben olyan valamit a legjobb csinálni, amit az ember hobbiból csinál, akkor neki nincs szakmája.”

Délután rajthoz lehetett állni zsákfutásban, a legkisebbeknek pedig Maszatka versenyt tartottak. A nap folyamán megválasztották a fesztivál legviccesebb fotóját, valamint a legfinomabb és legszebb palacsinta készítőjét, azaz a palacsintakirályt.

Forrás: Pannon RTV

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име