Iz budžeta opštine Bečej na godišnjem nivou izdvoji se milion dinara samo da se nadoknadi šteta od uništavanja saobraćajnih znakova. Treba napomenuti da je za redovno održavanje saobraćajnih znakova ove godine predviđeno 2.700.000 dinara, pa iznos za saniranje štete koja bude pričinjena, najčešće vikendom, nije zanemariljiv.

Prema rečima Gorana Matića, direktora Direkcije za izgradnju Bečej, taj bi se novac mogao usmeriti na druge neophodne investicije kako bi saobraćaj kroz naseljenja mesta bio još bezbedniji i sigurniji.
Javna rasveta neretko je odmah po postavlju meta vandala. Nedavno je stradala javna rasveta u Goranskom parku, a nisu ranije zaobiđene ni svetiljke i stubovi u Gornjem parku kod Dečjeg dispanzera, kao ni oni na tiskom keju.

Policija u saradnji sa Direkcijom podnosi krivične prijave, a prema Matićevim rečima izgrednici su mahom maloletna lica.

Kradu se i slivničke rešetke i šahtovi, što osim materijalne štete ugrožava i bezbednost naših sugrađana. S druge strane, pojedini se ne održavaju adekvatno, što prouzrokuje probleme prilikom obilnijih padavina. Primetno je da se ne štede ni privatni objekti koji su napušteni.

Pitali smo sugrađane da li primećuju i kako komentarišu vandalske činove na teritoriji opštine Bečej.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име