Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Dragan Glamočić posetio je danas (četvrtak 13. mart) nekoliko poljoprivrednih gazdinstava u opštini Bečej. On je u najvećoj potiskoj opštini razgovarao i sa rukovodstvom PIK-a Bečej, kao i sa lokalnim udruženjem stočara.

Ministar u tehničkoj vladi Dragan Glamočić, u pratnji predsednika opštine Bečej Vuka Radojevića, prvo je posetio farmu „Mužlai“ u Bačkom Gradištu, a potom farmu „Džigurski“ na Iđoškom putu.

– Verujem da ćemo ove godine izdvojiti značajna finansijska sredstva, te ćemo pridobiti poverenje poljoprivrednih proizvođača, naveo je predsednik opštine Bečej.

Delegacija je posetila i „Agroprodukt – Šinkovič“, gde je, na dve odvojene lokacije, obišla proizvodne pogone ovog proizvođača. Potom je u prostorijama PIK-a Bečej sa menadžment razgovarano o situaciji u ovom preduzeću u stečaju.

– Mogu da kažem da smo iznašli rešenje za rešavanje problema PIK-a Bečej, ali čekamo formiranje nove vlade da se to usvoji i da izađemo sa konkretnim predlogom. Iako je država manjinski poverilac u ovom paketu, ona će naći model kako da se dogovori sa ostalim poveriocima i da nađemo adekvatne partnere i konačno rešimo problem ovog kombinata. Imamo podršku i stečajnog upravnika i zaposlenih i nema govora o tome da će PIK Bečej otići u bankrot, kazao je Glamočić.

Stečajni upravnik kombinata Pavel Severinji rekao je da PIK-a Bečej posluje pozitivno, bez pomoći banaka i na sopstvenu inicijativu. On je dodao da bi konačni plan reorganizacije trebalo da bude usvojen 28. maja.

Na kraju posete ministra Dragana Glamočića najvećoj potiskoj opštini organizovan je okrugli sto, gde su članovi lokalnog udruženja stočara govorili o stanju u agraru i u poslovanju poljoprivrednih gazdinstava, ali i su i predočili probleme u vezi sa proizvodnjom.[widgetkit id=111]

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име