Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović boravila je danas (10. mart) Bečej. Mihajlović je tom prilikom posetila Gimnaziju Bečej, gde je sa direktorom Miodragom Basarićem razgovarala o projektu kojim je rekonstruisana zgrada škole.[widgetkit id=110]

– Nakon zamene 128 prozora i šest vrata, koju je finansirao Fond za energetiku, računi za grejanje smanjeni su za 20 odsto, naveo je direktor škole. On je dodao da pored toga što je projekat doprineo energetskoj efikasnosti zgrade, umnogome  poboljšao i bezbednost đaka.

Zorana Mihajlović pozvala je lokalne samouprave i obrazovne ustanove, u saradnji sa ministarstvom, da se jave na javne konkurse i tako podignu energetsku efikasnost u objektima.

Predsednik opštine Bečej Vuk Radojević podsetio je na to da su radovi na zgradi bečejske gimnazije koštali oko 16 miliona dinara, a da je deset odsto od vrednosti finansirala opština Bečej.

– Zahvaljujem se resornom ministarstvu na podršci na ovom projektu. Pored toga, na inicijativu ministra Zorane Mihajlović, u decembru 2013. godine Vlada republike Srbije odobrila je sanaciju deponije Botra, koji je veliki problem Bečeja, rekao je Radojević.

Posle obilaska Gimnazije na stranački skup

Zorana Mihajlović, nakon posete gimnaziji, obišla je centar Bečeja, gde su je dočekali članovi i simpatizeri Srpske napredne stranke.

Ona je odatle pozvala građane Bečeja i Srbije da izađu 16. marta i da glasajuju „za svoju budućnost i za one koji imaju snage da se bore protiv kriminala i korupcije i da otvaraju nova radna mesta“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име