Većina se ljudi mentalnim zdravljem često ni ne bavi dok posledice nisu fizički vidljive. Mladi iz Bečeja okupljeni oko projekta „Hešteg KAKO SI?“ rešili su da na kreativan način to promene, da razbiju predrasude u vezi sa negovanjem mentalnog zdravlja i, po potrebi, razgovorom sa stručnjim licima, kao što su psiholozi.

Iz Gimnazije Bečej kažu da ih je obradovala činjenica da je projekat potekao od samih mladih, a naročito tema kojom se sada bave.

Osim tri murala koje trenutno završavaju u dvorištu Gimnazije Bečej, i bečejska Ekonomsko – trogovinska škola Bečej ponudila im je prostor za ovakav kreativni izražaj.

Projekat je iniciralo petoro mladih, a oni su uključili još 15 -ak vršnjaka što u oslikavanju murala, što u ostalim aktivnostima.

Grupa mladih iz inicijative Code M je deo „Šta nam teško“ konkursa koji se organizuje u okviru programa „Mladi su zakon 2021“, koji sprovode organizacije oko Mladih istraživača Srbije, u partnerstvu Pokreta Gorana Vojvodine, CeGrad-a, Tim42 i GM Optimist, uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име