Grupa mladih volontera danas je uređivala prostor na šetalištu kraj Tise koji će im ubuduće poslužiti kako za odmaranje, tako i za druge aktivnosti među kojima su akustične svirke, radionice i edukacije, sve prema njihovim afinitetima.

-Okupili smo se sa željom da opremimo prostor za mlade kako bi imali uslove da kvalitetnije provode slobodno vreme kraj reke u Bečeju, rekao je Uglješa Surdučki iz Đačkog parlamenta Ekonomsko – trgovinske škole u Bečeju.

Aktivnosti treba da budu prilogeđene potrebama mladih, istakla je Milica Borjanić iz Krovne organizacije mladih Srbije.

-Mladi su u nekim lokalnim sredinama radili na osnivanju Saveta za mlade, kao savetodavnog tela lokalne samouprave. Bečej je uvideo da nedostaje prostor za okupljanje mladih na otvorenom prostoru. Nije ideja da unifikujemo i da kažemo da svi imaju iste potrebe i aktivnosti već da u svakoj zajednici budu realizovane aktivnosti koje odgovaraju potrebama mladih, navela je Borjanić.

Danas su osim farbanja betonske ogradi postavljene i tri klupe, dok će još dve stići narednih dana. Akcija se organizuje kao deo projekta „Glas mladih u demokratskim procesima“ koji realizuje Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS) u saradnji sa Beogradskom otvorenom školom (BOŠ) u okviru programa „Civilno društvo za unapređenje pristupa Srbije Evropskoj uniji“, uz podršku Švedske i u saradnji sa Kancelarije za mlade opštine Bečej i Bečejskim udruženjem mladih (BUM) i školskim parlamentom Ekonomsko – trgovinske škole.

Krovna organizacija mladih Srbije već nekoliko godina unazad okuplja relevantne aktere u oblasti omladinske politike koje čine: predstavnici lokalnih samouprava (opštine/gradove), organizacije civilnog društva i đački parlamenti sa ciljem da u svojoj zajednici učestvuju u unapređenju saradnje mladih i donosilaca odluka i postanu deo mreže lokalnih koordinatora za dijalog sa mladima.

Program „Odlučionice“ usmeren je na unapređenje omladinske politike na lokalnom nivou i na dijalog sa mladima kako bi se uključili u život zajednice.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име