Nova, osnažena, generacija omladinskih novinara nakon obuke u okviru programa „Pokreni mehanizam“ proizvodi žanrove koji će biti objavljivani u bečejskim medijima do kraja novembra. Mladi iz nekoliko vojvođanskih opština tokom obuka koje su realizovane u junu stekli su i unapredili znanja i veštine o društvenom aktivizmu, javnom nastupu i medijima.

Mladići i devojke od tada vredno rade na vestima, člancima, izveštajima i reportažama, intervjuima i to za potrebe štampe, internet portala, radija i televizije.

– Polaznici programa pokazali su veliku motivaciju i zainteresovani su za razne teme, kako one koje se direktno tiču mladih, tako i teme koje tiču šire zajednice. Izuzetno su kreativni, proaktivni, a posebno nas raduje to što imaju kritičko mišljenje prema zbivanjima u njihovom okruženju. Zahvaljujući ovom programu imaju mogućnost da ga podele sa lokalnom zajednicom i širim auditorijumom, baviće se omladinskim, društvenim, kulturnim, istorijskim, sportskim temama, navode iz Bečejskog udruženja mladih.

Projekat „Pokreni mehanizam!“, petu godinu zaredom realizuje Bečejsko udruženje mladih u okviru svog programa za sticanje i unapređenje kompetencija društveno odgovornih mladih, a finansira Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име