Mladi sa teritorija opština Bečej, Temerin, Novi Bečej i ove godine imaju mogućnost da steknu i unaprede svoja znanja i veštine o društvenom aktivizmu, javnom nastupu i medijima, ali i informišu javnost o aktuelnostima, i to zahvaljujući program „Pokreni mehanizam!“ Bečejskog udruženja mladih (BUM).

Razlozi za učešće u programu, kao i motivacija, raznovrsni su.

Nova, osnažena, generacija omladinskih novinara nakon obuka do kraja novembra proizvodiće i distribuirati vesti koje interesuju omladinu. Polaznicima obuke biće pripremljene novinarske akreditacije neophodne za rad na terenu, priručnici o novinarstvu i profesionalnom kodeksu. Sertifikati će polaznicima obuka biti uručeni na kraju projekta, kada se mladi oprobaju i dokažu u omladinskom novinarstvu.

U završnici radioničarskoj dela i edukacija, detaljno će biti analizirane i davane sugestije kako bi mladi na što kvalitetniji, sveobuhvatniji način u medijske sadržaje oblikovali predložene teme.
Neki od budućih omladinskih novinara uveliko razmišljaju o čemu će izveštavati.

Inače, obuka u okviru projekta obuhvata teme poput aktivne participacije u zajednici, uloge civilnog sektora, istraživanje medijskog tržišta i interesovanja mladih, teoriju i vežbe o novinarskim žanrovima, pisanje sinopsisa, snimanja TV emisija, etički kodeks, medijska pismenost.

Projekat „Pokreni mehanizam!“ realizuje Bečejsko udruženje mladih u okviru svog Programa za sticanje i unapređenje kompetencija društveno odgovornih mladih, a finansira Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име