Posle dužeg vemena dobar odziv humanitaraca u Bečeju | Foto: Vlastimir Jankov
Posle dužeg vemena dobar odziv humanitaraca u Bečeju | Foto: Vlastimir Jankov

Zavod za transfuziju krvi Vojvodina i Opštinska organizacija Crvenog krsta u Bečeju donekle su izmenili koncepciju akcija dobrovoljnog davanja krvi u Bečeju, dok su u naseljenim mestima Bačko Gradište i Bačko Petrovo Selo zadržali dosadašnji raspored.

-Odlučili smo da više nemamo godišnje dve izdvojene akcije za srednjoškolce, nego da se oni uključuju u redovne akcije tokom godine. To je dalo prve pozitivne rezultate, jer je druga ovogodišnja akcija bila primetno masovnija. Odazvalo se 159 sugrađana, 153 je pregledano, 141 je dao krvo, od kojih 18 prvi put. Naravno, „krvnu sliku“ smo popravili mogućnošću srednjoškolaca da se uključe u humanitarnu akciju. Tako ćemo ove godine imati deset akcija u Bečeju, četiri u Bačkom Gradištu i tri u Bačkom Petrovom Selu, saznali smo od aktiviste Crvenog krsta u Bečeju Nevena Andrića.

Mart je jedan od dva slobodna meseca kada je u pitanju raspored akcija dobrovoljnog davanja krvi u Bečeju, ali mobilna ekipa Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine neće zaobići najveću potisku opštinu. Jer, 10. marta će se održati akcija u Bačkom Gradištu, a 17. marta u Bačkom Petrovom Selu. Naredna akcija u Bečeju zakazana je za 5. april.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име