Prema rezultatima prvog kruga konkursa „Mladi su zakon“ za Zapadnobački, Južnobački i Sremski okrug najbolji predlog projekta stigao je iz Bečeja pod nazivom „Živom bibliotekom ka povećanju tolerancije u lokalnoj zajednici“ čiji je koordinator Milica Slavnić.

Osim ovog projekta, sa teritorije naše opštine u drugi krug prošao je i predlog projekta „Uređenijim prostorom ka kvalitetnijem slobodnom vremenu mladih u Bečeju“ čiji je koordinator Miloš Radulović.

-Izrazito sam zadovoljna što je naš predlog projekta prošao u drugi krug pre svega zbog tematike projekta. Nedavno sam prošla obuku vezanu za organizaciju „Žive biblioteke“ koja je događaj za promociju tolerancije i različitosti na kom možete razgovarati sa živim knjigama i suočiti se sa svojim predrasudama, pa smatram da će ovakav događaj koji se organizuje po prvi put u Bečeju u Gradskom pozorištu biti veoma zapažen, zaključuje Milica Slavnić.

-Od nedavno sam aktivan u zajednici i drago mi je što mi se ukazala prilika da naučim više o projektima i projektnom ciklusu. Nadam se da ćemo kroz dalje obuke i dobiti priliku za sprovođenje ovog omladinskog projekta i doprineti boljem položaju mladih u Bečeju, ali i da ćemo ostvariti cilj koji smo njime zacrtali, kaže Miloš Radulović za naš portal.

Predlozima projekata će biti obezbeđena podrška od strane Resurs centra za Zapadnobački, Južnobački i Sremski okrug kroz mentorstvo i obuku iz oblasti pisanja projekata (razvijanje projektnih ideja u predloge  projekata) i upravljanja projektnim ciklusom, u okviru programa MLADI SU ZAKON– Zapadnobački, Južnobački i Sremski okrug.

Za više informacija pogledajte Rezultate konkursa.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име