Zahvaljujući sredstvima sa konkursa i donacijama, Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Bratstvo” iz Bečeja unapredila je uslove za boravak i školovanje svojih đaka koji dolaze kako iz bečejske opštine, tako i iz Ade, Mola, Novog Bečeja, Čuruga, Nadalja.

Đake Škole za osnovne i srednje obrazovanje „Bratstvo“ od nove nastavne godine očekuju poboljšani uslovi. Škola je za objekat u Dositejevoj ulici od Fondacije „Betlen Gabor” i Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine dobila oko 2,2 miliona dinara, а tim je novcem rekonstruisana ulazna kapija, kupljene su četiri neurološke stolice, kao i kontejner koji će služiti za realizaciju nastave za buduće cvećare i baštovane, (izjava) detaljnije u prilogu na našem portalu.

Na programu Gradskog pozorišta Bečej, u bašti Pozorišnog kluba, u subotu 17. jula je film „Oaza“, pobednik beogradskog FEST-a 2021. Projekcija počinje u 21 sat, ulaz je besplatan, a u slučaju lošeg vremena film će biti prikazan u sali Gradskog pozorišta.

Zbog najavljenih radova na elektrodistributivnoj mreži deo potrošača u Bačkom Gradištu ostaće bez struje tokom dana u petak 16. jula. Od 9 do 12 sati bez struje će biti Glavna ulica od Narodno oslobodilačke vojske do Dimitriaja Tucovića. U slučaju loših vremenskih prilika radovi se odlažu.

Predstava „Policajci“ Dramskog studija mladih Gradskog pozorišta Bečej je na 62. Republičkom festivalu amaterskog pozorišta osvojila Zlatnu plaketu i time proglašena za najbolju amatersku predstavu u Srbiji. Stručni žiri koji je radio u sastavu: reditelj Miroslav Trifunović (predsednik), glumac i reditelj Miroslav Benka i glumac i reditelj Vladimir Cvejić pored Zlatne plakete, ansamblu predstave „Policajci“ dodelio je i nagradu za scenski pokret, a nagrada za najbolju režiju i total dizajn (scenografija, kostim, svetlo, zvuk) pripala je reditelju bečejske predstave, Igoru Pavloviću.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име