Građani opštine Bečej sekundarne sirovine neće više odlagati u za to namenjene džakove, već u plastične kontejnere kojih za sada ima oko 230, računajući i stambene zgrade. Kontejneri su donacija firme sa kojom „Potisje“ DOO sarađuje u poslu odvoženja sekundarnih sirovina, a prema najavama očekuje se ukupan broj od 500.

Direktor „Potisja“ DOO Bečej Zoltan Feješ kaže da se novi plastični kontejneri postavljaju prema lokaciji koje izdaje nadležna opštinska služba. Za sada će se jedino u Bačkom Petrovom Selu, dok se ne nabavi novi kontigent kontejnera, sekundarne sirovine i dalje odlagati u džakove.

U poseti vršnjacima Ekonomsko – trgovinske škole u Bečeju ovih dana su učenici iz Bara iz Crne Gore i Ilijaša iz Bosne i Hercegovine, koji, zahvaljujući projektu „Mladi sa brdovitog Balkana“, uz podršku Regionale kancelarije za saradnju mladih (RYCO), realizuju niz aktivnosti sa temom pomirenje mladih. Forum teatar „Ja u miru mogu sve“, kao kruna dosadašnjeg rada, izveden je danas za učenike škole partnera u Bečeju, dok će se, nakon posete Ilijašu i Bečeju, projektne aktivnosti nastaviti uzvratnom posetom Baru u aprilu.

Izbori 2020:

Izborna komisija opštine Bečej proglasila je, zaključno sa današnjim danom u 14 sati, ukupno četiri liste na predstojećim izborima za odbornike u Skupštini Bečej. Liste političkih partija koje su usvojene predate su sledećim redosledom: 1. Aleksandar Vučić – Za našu decu 2. Za Kraljevinu Srbiju – Svi za Bečej – dr Kosana Nešić (Pokret obnove Kraljevine Srbije, Monarhistički front) 3. Ivica Dačić – „Socijalistička partija Srbije (SPS)“ 4. Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име