Izbori 26. aprila: Juče je predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor raspisao pokrajinske izbore, a danas, prvo predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković lokalne, a potom i predsednik republike Aleksandar Vučić parlamentarne izbore.

Ministarstvo na čijem je čelu Slavica Đukić Dejanović, ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku finansiraće većim delom izgradnju dva igrališta za decu. Igrališta u vrednosti od oko 12 miliona dinara biće postavljena u okviru predškolske ustanove „Labud Pejović“, jedno u Bečeju, vrednosti gotovo 8 miliona dinara, a drugo u Bačkom Gradištu, vrednosti 4 miliona dinara.

Sanacija drugog objekta Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Bratstvo“ koštaće verovatno oko 50 miliona dinara, a novac za radove se očekuje od Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. Ista Kancelarija finansira i projekat rekonstrukcije Osnovne škole „Sever Đurkić“ u Bečeju, gde bi dugo najavljivani radovi, prema najavama nadležnih, trebalo da otpočnu u narednim mesecima.

Građevinsko preduzeće Graditelj NS, sa grupom ponuđača, žalilo se na odluku komisije u postupku javne nabavke za rekonstrukciju ulice Zoltana Čuke, objavljeno je 18. februara na sajtu opštine Bečej. Zahtev za zaštitu prava, zbog ocene opštinske komisije da je ponuda Graditelja i firmi u njegovoj grupi neprihvatljiva jer nije ispunuo deo dodatnih uslova, usporio je donošenje odluke o tome kome će biti poveren posao rekonstrukcije bečejske ulice. Prvobitna odluka komisije je da ugovor treba da se dodeli grupi ponuđača oko preduzeća Solaris ing, čija je ponuda, inače, za više od milion dinara skuplja.

Sa ciljem da, kroz lični primere, utiču na svest mladih, Kancelarija za mlade opštine Bečej organizuje sutra tri seta predavanja o bezbednosti u saobraćaju i edukacije budućih vozača. Svoje životne priče učenicima tri škole u opštini Bečej, podeliće članovi Udruženje paraplegičara Mačvanskog okruga, u ciklusu predavanja pod nazivom „Još uvek vozim“.

Zbog planiranih radova na elektrodistributnih mreži, deo potrošača u Bečeju ostaće bez snabdevanja strujom u delu dana u četvrtak 5. marta. Od 10 do 12 sati bez struje će biti sledeći deo Bečeja: parna strana Zelene ulice od broja 60 do broja 82 i objekat na uglu sa ulicom Danilа Kišа.

Pogledajte pregled vesti za 4. mart 2020. godine

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име