Iako su opterećeni bremenom godina, članovi bečejskog Opštinskog udruženja penzionera su vrlo aktivni. Radno i paradno. Primera radi, tokom ovog meseca su, između ostalih redovnih svakodnevnih aktivnosti, imali Đurđevdansko obeležavanje krsne slave, Godišnju skupštinu, odabir za besplatan rekreativni odmor, izlet…

Majska dešavanja su počela tradicionalnom proslavom Đurđevdana, gde je u prisustvu sveštenika obavljeno rezanje slavskog kolača i primopredaja kumstva. Posle Jelene Gavrilović, novi kum je Miodrag Hadnađev i svi smo se lepo proveselili. Kada je u pitanju redovna Godišnja skupština, mogu da primetim da je sve proteklo u najboljem redu, a pohvalio nas je i prisutni predsednik Saveza penzionera Vojvodine Milan Nenadić. Pozitivno smo završili poslovnu godinu, uz napomenu da smo državi na ime objedinjenog poreza na naknade i PDV uplatili 1,4 milona dinara, što potvrđuje da smo ozbiljno udruženje koja poštuje zakonske odredbe, rekla nam je predsednica OUP Bečej Nada Milovanov.

Mada je brojnost Udruženja povećana za 261 novog penzionera i sada OUP Bečej broji ukupno 4515 članova, treba znati da je u bečejskoj opštini registrovano 8383 penzionera. U Udruženju smatraju, s obzirom na razne benificije koje imaju članovi OUP, da bi broj članova trebao biti daleko veći i u tom cilju svakodnevno promovišu šta se sve dobija učlanjenjem u OUP Bečej.

Na konkursu koji je raspisao Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje za besplatno putovanje u banje na rekreativni odmor za penzionere prijavilo se 87 načih članova, a uslove je ispunilo 58 kandidata. Posmatrano po strukturi, na besplatan odmor tokom jeseni ići će 32 starosna penzionera, 14 porodičnih, sedam invalidskih i pet iz samostalne delatnosti, dodaje predsednica Nada Milovanov.

Pošto je Godišnjoj skupštini konstantovan dobar rad članova, nagrada za 45 članova Skupštine je jednodnevni izlet do Srema. Ekspedicija će u ponedeljak, 30. maja, posetiti Sremsku Mitrovicu i u pratnji njihovih penzionera upoznati se sa istorijom rimskog Sirmijuma, a onda će posetiti i Prirodni rezervat Zasavicu.

Tokom nastupajućeg juna imaćemo dve atraktivne aktivnosti. Prvo ćemo 11. juna biti učesnici tradicionalne Dorćolijade, gde će ekspedicija od petnaestak članova uzeti učešće na takmičenjima u košarci, pikadu, šahu i šutiranju na gol, i naravno družiti se sa ostalim vršnjacima. Za 15. juni planiramo izlet do Resavske pećine, Moravskih konaka i Svilajnca. Jednodnevni aranžman bi bio 2.000 dinara, plaćanje je u dve rate, i ima tridesetak mesta u manjem turističkom autobusu, zaključuje Nada Milovanov.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име