Bečejsko udruženje mladih (BUM) je i ove godine organizovao besplatan prevoz na Fruškogorski maraton. Grupa od 55 mladih rano ujutro u subotu 23. aprila krenula je put Fruške gore kako bi učestvovala na jednoj od značajnih i masovnih manifestacija koje promovišu zdrave stilove života i boravak u prirodi.

Fruškogorski maraton, 39. po redu, protekao je u najboljem redu, uz pesmu, šalu, druženje i uživanje u prelepoj prirodi. Pošto je grupa bila raznovrsna, od 15 do 30 godina, svakome je cilj bio drugačiji, pa su neki išli na kraće rute, a neki na malo duže. Sve u svemu, verujem da je pored toga svima bio cilj da uživaju, testiraju sebe i svoje mogućnosti, rekla je Jelena Mitrović, koordinatorka ove BUM-ove tradicionalne aktivnosti.

I ove godine je interesovanje za besplatan odlazak na maraton bilo veliko. Jedan od onih koji je bio u bečejskoj ekspediciji je Dušan Grujić, učenik Tehničke škole Bečej.

Dobro druženje, priroda, malo fizičke aktivnosti i mnogo drugih zanimacija. Kao prvo, hteo sam da vidim da li ću moći fizički da izdržim, pošto nisam bio u kondiciji. Ipak, pre svega sam želeo da se družimo, da imamo zajedničku pustolovinu. Društvo mi je bilo super, pomagali smo jedni drugima i uživali u boravku u prirodi. Mogao bih ovako svakih mesec dana, prvo zbog fizičke aktivnosti, a drugo zbog druženja, kazao nam je osamnaestogodišnji Grujić.

Autobus „Bečejprevoza“ je obezbeđen uz pomoć opštine Bečej, a organizovanje odlaska na maraton na Fruškoj gori jedna je od tradicionalnih aktivnosti koju realizuje Bečejsko udruženje mladih.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име