Iako su još početkom prošle godine pooštreni propisi za, takozvane, sitne krađe kada je cenzus za ovo delo spušten sa 15 na pet hiljada dinara, lopovi u Bečeju i prigradskim naseljima ne miruju. Na svojoj koži to su itekako dobro osetili Bečejci koje su lopovi pokrali i više puta.

 

Aleksandar Popov i Toma Šljivančanin iz Bečeja već više od godinu dana trpe zulum kradljivaca koji pod okriljem noći upadaju u njihove posede odnoseći im teško stečenu imovinu. -Odneli su sve što su mogli. Perjane jastuke, lonce, sve što je metalno, vrata sa kotlarnice, metalnu kapiju…Dvadesetjednu provalu imao sam za godinu dana. Samo u jednom od tri lokala imao sam petnaest provala. Odnošeno mi je piće, razvaljivani džuboksi, uzimane pare, lomljena stakla i brave. I kuću su mi dva puta provaljivali kao i u druga dva lokala po tri-četiri provale u toku jedne godine, kaže Aleksandar Popov. Aleksandru su lopovi odneli slavine iz kuhinje i kupatila, bojler, veš mašinu, motor sa frižidera, televizor i druge stvari u vrednosti više hiljada evra ostavljajući i haos u kući zbog čega je supruga Monika u stalnom strahu. Samo je televizor, i to slučajno, pronašao u kući poznanice.

– Zvao sam policiju koja je odmah došla. Dokazali smo da je naš televizor pa nam je i vraćen. Ali šta je sa ostalim stvarima. Naša metalna kapija je na jednom otpadu kao i klupa bake moje žene ali ne smem ništa da kažem, sa gorčinom govori Aleksandar. Šljivančanin je ostao bez motornih testera, alata i drugih stvari vrednosti od više od deset hiljada evra a lopovi su samo jednom uhvaćeni. -Kada je u gradu bilo šesnaest provala u toku noći uhvaćena su dvojica prestupnika. Međutim, jedan je, zbog više ranijih dela, dobio godinu dana zatvora a drugi dve godine uslovno, kaže Šljivančanin. Naši sagovornici ne kriju nepoverenje u pravo i pravdu i razmišljaju da sa drugim pokradenim sugrađanima organizuju noćne straže ne bi li zaštitili preostalu imovinu.

 

Foto: Ilustracija

Izvor: RTV

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име